Over Annemiek van de Pol

grafisch vormgever en beeldend kunstenaar

Pol Ontwerpt is het bedrijf van Annemiek van de Pol.
‘Ik groeide op in een bloemenzaak. Met de diploma’s voor handwerkdocente en costumière op zak werkte ik zelf ook een jaar in onze bloemenwinkel. Vooral het maken van een nieuwe etalage vond ik erg leuk. Laten zien welke mooie vazen we weer ingekocht hadden! Dit bracht me tot het besluit een opleiding tot etaleur te volgen aan het NIMETO in Utrecht. Tijdens deze opleiding liep ik stage bij een reclamebureau. Toen viel alles op zijn plaats. Dit was wat ik met mijn creativiteit wilde doen: bedrijven een eigen gezicht geven.

Na mijn etaleursopleiding ging ik werken als etaleur, binnenhuisarchitect en tijdschriftvormgever. Gelijktijdig volgde ik 's avonds de 5-jarige opleiding tot grafisch ontwerper aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 1990 studeerde ik af en ging aan de slag als etaleur en grafisch vormgever bij een winkelketen.

Eigen ontwerpstudio

In 1997 ben ik een eigen bureau begonnen en sindsdien bedien ik een gevarieerde klantenkring met logo's, huisstijlen en reclame-uitingen. In het begin was ik actief in regio Utrecht en sinds 2002 in de regio Delft en Zoetermeer. Mijn klantenkring is vanaf het begin al divers, zowel bedrijven als organisaties en van klein tot groot. Voor hen maak ik een range aan producten: logo’s, visitekaartjes, flyers, brochures, advertenties, buitenreclame, websites, enzovoort. 

Naast het ontwerpen, toepassen van een huisstijl behoort ook de huisstijl bewaken voor grotere bedrijven tot mijn activiteiten. Om mijn klanten optimaal te kunnen helpen hun bedrijf een eigen gezicht te geven (waarmee ze zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten) werk ik samen met tekstschrijvers, fotografen, illustratoren en sitebouwers die dezelfde kwaliteit voor ogen hebben als ik.’

Ben je nieuwsgierig naar mijn logo's, huisstijlen en websites? Kijk dan onder de pagina grafische vormgeving. Of maak een afspraak voor een nadere introductie. 

Vrij werk

Sinds mei 2022 maak ik onderdeel uit van de kunstenaarsvereniging van Bacinol2. Met hen ben ik begonnen ook vrij werk te maken en te exposeren. In mijn atelier in Bacinol 2 geef ik workshops.
www.ateliersbacinol.nl

Wil je mijn vrije werk zien ga dan naar de pagina beeldende kunst of maak een afspraak.

Lid van